Merengő - alkotói pályázat

A Sziporka Alapítvány (Szi-A) alapvetően az alkotni szeretők bátorítására, támogatására, tehetségek felkutatására és gondozására jött létre. Ennek jegyében 2017. december 20-ig jelentkezhetnek aktív, nem írásból / művészetből élő alkotók a Merengő című, kizárólag digitális úton benyújtható pályázatra az alábbi feltételekkel.

A pályázat

Pályázatunk címe: Merengő,
témája: az ábrándos, (el)gondolkodtató tél és a szunnyadó természet.
Kategóriák:
A) irodalmi pályázat lírai és prózai alkotásokra (vers, dal, rövid novella, mese) legfeljebb bruttó 1500 karakterrel (szóköz is leütés),
B) képzőművészeti pályázat (festmény, rajz, fotó) fekete-fehér alkotásokra.

Nevezési díj NINCS (nulla forint).
Egy pályázó kettő, bármely Szi-A tag három saját alkotással nevezhet.
A pályázat nyelvezete: magyar.

Eredményhirdetés helye és ideje: 2017. december 27., a Szi-A honlapján, amit a blogoldalán és facebook oldalán egyaránt megosztunk. A díjazottakat a megadott ímél címen közvetlenül is értesítjük. Személyes díjátadáskor publikálásra szánt fénykép készülhet, a pályázó ezt jelentkezésével elfogadja és hozzájárulását adja.

Creative Common lisence free photo from pexels.com
Kreatív Közösség szabad forráskódú fénykép a pexels.com weboldalról


Nevezés és díjak

A teljes pályázati anyag tartalma:
1. Nevezési lap értelemszerű, pontos kitöltése
   a) online nevezési űrlap [klikk!] , vagy
   b) letölthető, nyomtatható változatban Merengő nevezési lap, valamint
2. Pályamű megküldése vagy közvetlenül a nevezési lapon keresztül (formához nem kötött irodalmi mű esetén), vagy az alapítványunk elektronikus levelező fiókjába: sziporka.alapitvany[kukac]gmail.com. A csatolt fájl lehet művészeti alkotás esetén pdf vagy jpg képfájl, irodalmi műnél pdf vagy dokumentum fájl.

Az elnyerhető díjak kategóriánként:
I-III. helyezettek: oklevél + megjelenés nyomtatott Szi-A kiadványban, amiből egy tiszteletpéldány a díjazotté;
II. helyezett: további 1 db 3.000 Ft értékű ajándéktárgy;
I. helyezett: egy 10.000 Ft értékű ajándékcsomag.

A pályázó

Nevezési korlát nemben, korban, lakcím szerint nincs, de 18 éven aluli pályázó szülője / gondviselője írásbeli hozzájáruló nyilatkozatát köteles pályázatához csatolni (tekintve, hogy szerzői jogáról részben lemond a Szi-A javára a szabad publikálás vonatkozásában), és az ajándékokat kizárólag magyarországi címre vállaljuk postázni / kézbesíteni. Külföldi lakcímmel rendelkező díjazott megjelölhet más magyar címet, címzettet az ajándék átadására.

Kikötés

Olyan, korábban sehol sem publikált saját alkotást várunk, amelynek közzétételére a pályázó a teljes pályázat benyújtásával jogot enged a Szi-A számára ellenérték nélkül. A Sziporka Alapítvány honoráriumot, tiszteletdíjat nem ad a pályázóknak, kivéve a díjazottak ajándékait. A közzétételi jog valamennyi Szi-A kiadványra és internetes megjelenésre is érvényesíthető, vissza nem vonható. Ezzel együtt természetesen a szerző / alkotó saját maga is bárhol bemutathatja, értékesítheti alkotását a Merengő alkotói pályázat nyilvános eredményhirdetését követően.
A pályázat sem politikát, sem vallást nem tárgyalhat, indokolatlan erőszak és/vagy szexuális töltet kizárást von maga után. Egyházi köteléket meg nem nevezve hitet érinthet, amennyiben az más személy hitéletének ártására nincs.

Plágium (másolt, ám sajátként közölt mű) esetén a pályázó kitiltható az aktuális alkotói pályázatról, súlyosabb esetben a Szi-A tagságból is. Ennek elbírálására a Szi-A három fős kuratóriuma jogosult.

Értékelés

Legalább három fős zsűri állítja össze a rangsort egymástól független pontozással. Első körben a pályázati kiírásnak meg nem felelt alkotások kiesnek, a többi zsűri tag elé nem kerülnek. Kiesésre adhat okot tiltott (sexuális, politikai, vallási) tartalom, aránytalanul sok vagy súlyos nyelvtani hiba, plágium vagy annak gyanúja, késve érkezett pályázati anyag. Azonos pontszámmal értékelt alkotások esetében, ha a zsűri tagjai közt nem születik teljes egyetértés, a kuratórium elnöke hozza a végső döntést. A pályázat értékelésére fellebbezési lehetőség nincs, a zsűri döntése végleges.

A helyesírási hibák javítását térítésmentesen felajánlja a Szi-A szerkesztősége, de azt elfogadni nem kötelező. A rangsorban a hibaszám jelentősen befolyásoló tényező.
A képek digitalizálása az elvárt minőségben a pályázó felelőssége. A zsűri az eredeti képminőséget nem ismeri, csak az elektronikus levélben megküldött alkotást tudja osztályozni. Az értékelésnél a képminőség jelentősen befolyásoló tényező.

A Szi-A Sziporka Alapítvány nyilvántartási száma: 01-01-0012416, adószáma: 18900400-1-42.
Bankszámlaszám: OTP 11742355-21435122.

Tájékoztató Szi-A tagságról A feltételek változhatnak, a tagsági felvételkor ígért kedvezmények a befizetett időszakra (legfeljebb két egymást követő évre) fennállnak.

Köszönjük figyelmét!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vizsgaidőszak