Novemberi statisztika

Kellemes meglepetés érte a Sziporka Alapítványt: a megkezdett internetes bemutatkozás lelkesítő visszhangra talált. Hogy mely országokból olvastak bele híreinkbe, az alábbi cikkből kiderül.
tovább...

Itt van a merengő, ábrándos tél, nyilván a Mikulás is készülődik. Ilyenkor már kapkodni kell, mert még az utolsó pillanatban is röpködnek az újabb kívánságok. Hajdanán legalábbis így esett. Vajon a mai modern világban miként rendezi Télapó és Télanyó ezt a komoly logisztikai válságot?

Igaz, hogy az 1500 karakter (vagyis leütés: betű és szóköz) prózai alkotáshoz oly kevésnek tűnik, s épp ettől nehéz kihívás. De az egyre véletlenszerűbb eseménynek számító havazás bizonyára sokukban kellemes emlékeket ébreszt. Még ha csupán a gondolatunkkal idézzük is fel, mert a puha fehér hó manapság ritka látványosság a száradt kórók földig hajló szárain.

Ha igen tömören kellene jellemezni a ma beköszönt decembert, az ünnepélyesség lehetne a ráruházott szavunk. Vallási elkötelezettségtől függetlenül. Hiszen a karácsonyi dalok egyre-másra beszűrődnek vásárlásaink közé, a csillogó díszek felkerülnek a kirakatokba, lámpásokra, utcai fenyőfákra. S jóllehet, a nyüzsgő tömeg egyre idegesebb és idegesítőbb tud lenni (és lám, sokan kitesznek magukért ennek érdekében...), mégsem szabad megkeményíteni szívünket az áradó illatok közt: forralt bor, fahéjas alma, mézeskalács, örökzöld és mandarin... Hmmm! Ugye, mennyi kedves emlékkép tolakszik elő?!

Mind kíván egy említést. Egy rövid kis sztorizást. "Ugye, emlékszel?!" "Ej, az én gyermekkoromban ilyen úri huncutságok még nem voltak. Hanem akkor..." Igen? Mesélj, kérlek, milyen volt "akkor"? :)

A Szi-A Merengő című ingyenes alkotói pályázata december 20-án este 10 óráig nyitott. Rövid prózai alkotásokat és kellemes hosszúságú verseket lehet 1500 karakterszámba sűríteni. Biztosan akad számtalan szép mese, ami a Merengő témáját idézi: az ábrándos, (el)gondolkodtató TÉL és a szunnyadó természet kívánkozik fekete-fehér képekre (rajz, grafika, festmény, fotó), vagy költői sorokba, szolid emlékcsokrokba. Úgy várjuk a szép alkotásokat!

Sziporkázzunk együtt!

-grembi-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vizsgaidőszak